Eieren in gerookte zalm



ei in zalm

Ingrediënten (4 personen):

200 gr. gerookte zalm

100 gr. hüttenkäse

2 el. fijngesneden bieslook

1 el. fijngesneden dille

75 gr. waterkers (of rucola)

4 eieren

peper

zout

evt. stokbrood

Bereidingstijd:

90 minuten

Kook de eieren 6-8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze en laat ze afkoelen. Bekleed de bodem en wand van 4 kopjes met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm. Meng de hüttenkäse met de bieslook en dille en breng dit op smaak met peper en zout. Schep in elk kopje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden. Schep er dan weer hüttenkäse erop, verdeel die rond het ei en druk alles stevig aan. Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de kopjes 1 uur in de koelkast.

Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes en/of de rucola over 4 bordjes. Keer op elk bordje een kopje en trek het kopje voorzichtig omhoog.

Verwijder het plasticfolie. Garneer eventueel met een takje verse dille.

Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood.

Bron: Lambert de Bruijn