Franse hazenpeper



ui pan

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:
1 haas

250 gram boter

2 liter rode wijn

0,5 dl olie

0,3 dl azijn

3 grote uien

300 gram champignons

25 kleine uitjes

80 gram bloem

2 teentjes knoflook

1 bouquet garni

Poedersuiker

Zout, peper

8 sneetjes brood

hazenbloed

250 gram mager borstspek

Bereidingstijd:
12 uur marineren
1 uur stoven (haas)
45 minuten koken (saus)
bereiden 30 minuten

Doe de azijn bij het hazenbloed. Druk de lever door een zeef en meng ze met het bloed. Zet dit koud weg. Snijdt de haas in stukken. Schil een grote ui en snijd deze klein, in julienne. Doe de stukken haas in een pan en de julienne ui. Doe er zout en peper over en de helft van de olie. Laat 12 uur marineren.

Schil de overige grote uien, snijd ze in stukken, schil de knoflook en hak hem fijn. Snijd het spek in julienne. Smelt 100 gram boter in een pan en voeg de rest van de olie toe, voeg er ook de spekjes bij. Laat ze even sauteren totdat ze licht gekleurd zijn. Haal ze dan uit de pan.

Sauteer dan in hetzelfde vet de uien en knoflook. Voeg er de stukken haas bij. Sauteer deze aan alle kanten bruin. Strooi er de bloem over en laat ook die bruin worden. Schenk er dan de wijn over, doe er het bouquet garni, zout en peper bij en doe de deksel op de pan. Laat de haas een uur smoren op zacht vuur.

Maak ondertussen de champignons schoon. Snijd ze in stukken. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de champignons totdat het losgelaten vocht verdampt is. Schil de kleine uitjes, doe ze in een pannetje, bedek ze net met water, doe er 30 gram boter bij en een eetlepel poedersuiker. Breng het aan de kook en laat zachtjes koken totdat alle water verdampt is. Haal de stukken haas uit de pan. Voeg het bloed met de lever bij de saus en laat 5 minuten koken. Passeer de saus dan. Doe de haas terug in een pan, voeg het spek erbij, de kleine uitjes en de champignons, doe er de saus over en laat nog zachtjes 45 minuten koken.

Snijd mooie croutons uit het brood en bak deze in tien minuten bruin voor het einde van de kooktijd in de rest van de boter. Omring de haas met de croutons en serveer de Franse hazenpeper op een mooie schaal.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten