Paasbrood



stol brood spijs pixabay

Ingrediënten (6 personen):

een pak (wit)broodmix

30 centiliter lauw water

25 gram boter

75 gram rozijnen

150 gram amandelspijs

50 gram gekonfijte kersen

50 gram sukade

1 ei

poedersuiker

Bereidingstijd:

45 minuten en 45 minuten oventijd

Doe de broodmix met de boter in een kom en doe het water erbij. Kneed alles goed door elkaar. Doe over de kom een stuk folie of een theedoek en laat het deeg tien minuten rijzen op een warme plaats.
Doe ondertussen de rozijnen in een kommetje lauw water en snijd de kersjes in kleine stukjes.
Zet de oven alvast aan op 200 graden.
Droog de rozijnen af en doe ze met de kersjes en de sukade bij het deeg. Kneed alles nog een keertje goed door elkaar. Maak van het deeg een ovale plak van ongeveer drie cm dik. Van de amandelspijs maak je een mooie rol die net zo breed is als de plak deeg. Leg de spijs in het midden en doe het deeg eromheen, druk het goed aan.
Leg het deeg op een stuk bakpapier op een bakplaat en laat het nog een halfuurtje rijzen met een theedoek eroverheen.
Kluts een ei en bestrijk het brood daarmee als het halfuur om is. Nu moet het in 40 of 45 minuten gaar en lichtbruin bakken. Als het brood wat afgekoeld is een beetje roomboter en suiker erop en smullen maar!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten