Nagerecht voor 6 personen.
Ingrediënten:
6 mooie ronde handpeertjes
1 goudrenet
3,5 dl zoete witte wijn (bijv. Monbazilac)
75 gram basterdsuiker
3 eierdooiers
50 gram marsepein
Nagerecht voor 6 personen.
Ingrediënten:
6 mooie ronde handpeertjes
1 goudrenet
3,5 dl zoete witte wijn (bijv. Monbazilac)
75 gram basterdsuiker
3 eierdooiers
50 gram marsepein
Bereidingstijd:
ruim 1 uur.
Voorbereiding:
De peertjes schillen en het steeltje eraan laten zitten. De geschilde appel in stukjes snijden. Het fruit in de wijn met 50 gram basterdsuiker aan de kook brengen en op laag vuur en met het deksel op de pan in een 1/2 uur zachtjes gaar pocheren. De appel bindt de saus die u hierna maakt.
Voor de saus klopt u de eierdooiers met de rest van de basterdsuiker romig en dik. Het stoofvocht van de peertjes en de verbrokkelde marsepein erbij kloppen en het mengsel au-bain-marie (in een pan die in een pan met heet water hangt) laten binden, dit duurt wel 10-15 minuten.
Bereidingswijze:
In 6 coupes een peer zetten en de dikke, warme saus erover verdelen. U kunt de saus een uurtje van tevoren maken en warm in een met heet water omgespoelde (en dus voorverwarmde) isoleerkan (die niet eerder voor koffie is gebruikt) bewaren tot gebruik.
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.