Speculaas



speculaas koek sinterklaas

Ingrediënten: 

400 gram bloem

2,5 theelepel bakpoeder

1,5 theelepel speculaaskruiden

200 gram boter

250 gram bruine basterdsuiker

75 gram amandelsnippers

Bereidingstijd:

30 minuten

en 1 nacht laten intrekken!

Zeef de bloem en meng het met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout. Voeg basterdsuiker en (koude) boter toe. Kneed hiervan een soepel deeg en laat dat vervolgens een nacht staan. Zo trekt de geur van de kruiden goed in het deeg.

Verwarm de volgende dag de oven voor op 160 graden. Rol het deeg uit en snijd er met een vormpje of een mes koekjes uit. Als u een speciale speculaasplank heeft, kunt u die met meel bestuiven en er stukjes deeg indrukken. Leg de koekjes op een beboterd bakblik en bestrooi ze met amandelsnippers. Vervolgens bakt u ze in een matig warme oven bruin en gaar.

Smullen maar!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten