Spektakel eieren



spektakel eieren recept pasen

Ingrediënten (2 personen):

4 eieren

de schillen van 1 ui

blikje tonijn (of ham)

2 eetlepels mayonaise

1eetlepel ketchup

1 doosje tuinkers

Bereidingstijd:

80 minuten (en een nacht wachten)

Leg de eieren in een pannetje water en breng ze aan de kook. Laat ze 8 minuten koken, giet ze af en laat ze schrikken (onder de koude kraan houden).

Klop met een lepel op de eierschaal totdat die vol barstjes zit, maar pel de eieren niet! Doe de uischillen in een pan, leg de eieren erop en giet er water bij tot ze onderstaan. Laat een uurtje zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat de eitjes een nachtje in het nu bruine kookvocht! Nu wordt je geduld beloond! Pel de eieren, en je zal zien dat ze in gekke streepjes gekleurd zijn.

Snijd de eieren overlangs door en wip de dooiers eruit. Doe die in een bord, samen met de uitgelekte tonijn, de mayonaise en de ketchup. Roer tot je een mooi mengsel hebt en vul daar de eieren mee. Verdeel de tuinkers over vier bordjes en leg er twee halve eitjes op en smullen maar!

Tip: Hou je niet zo van vis? Dan kan je in plaats van tonijn fijngesnipperde ham gebruiken.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten