Ingrediënten:
250 gram bloem
100 gram honing
1 eetlepel stroop
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel potas (kalium carbonaat)
3 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gemalen anijs
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder
Ingrediënten:
250 gram bloem
100 gram honing
1 eetlepel stroop
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel potas (kalium carbonaat)
3 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gemalen anijs
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder
Bereidingstijd:
30 minuten (waarvan 15 minuten wachttijd)
en 25 minuten oventijd
Hoewel taai-taai – de naam zegt het al – best een beetje taai mag zijn, is toch niets zo lekker als een warme taai-taai net van de bakplaat.
Verwarm de oven voor op ongeveer 160 graden.
U verwarmt de honing op een zacht pitje en roert de stroop erdoor. Vervolgens laat u het in 15 minuten afkoelen. U zeeft de bloem en mengt dit met de specerijen en het rijsmiddel. U mengt het honing-stroopmengsel met het bloemmengsel en kneedt het geheel tot een stevig deeg.
U kunt er nu vormpjes van maken in een koekplank of het deeg uitrollen op een met margarine ingevette bakplaat. In een matig warme oven bakt u de taai-taai in circa 25 min. lichtbruin en gaar.
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.