Taai-taai



specerij anijs

Ingrediënten: 

250 gram bloem

100 gram honing

1 eetlepel stroop

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel potas (kalium carbonaat)

3 theelepels kaneelpoeder

1 theelepel gemalen anijs

1 theelepel gemalen nootmuskaat

1 theelepel kruidnagelpoeder

Bereidingstijd: 

30 minuten (waarvan 15 minuten wachttijd)

en 25 minuten oventijd

Hoewel taai-taai – de naam zegt het al – best een beetje taai mag zijn, is toch niets zo lekker als een warme taai-taai net van de bakplaat.

Verwarm de oven voor op ongeveer 160 graden.

U verwarmt de honing op een zacht pitje en roert de stroop erdoor. Vervolgens laat u het in 15 minuten afkoelen. U zeeft de bloem en mengt dit met de specerijen en het rijsmiddel. U mengt het honing-stroopmengsel met het bloemmengsel en kneedt het geheel tot een stevig deeg.

U kunt er nu vormpjes van maken in een koekplank of het deeg uitrollen op een met margarine ingevette bakplaat. In een matig warme oven bakt u de taai-taai in circa 25 min. lichtbruin en gaar.