Vogelnestjes



Ei verstopt in gehaktbal

Ingrediënten (4 personen):

500 gram gekruid runder-, half-om-half- of varkensgehakt

5 eieren

evt. boter of olie

3 beschuiten

zout

peper

Bereidingstijd:

35 minuten

Neem vier van de vijf eieren, kook deze hard en laat ze afkoelen.

Doe het gehakt, de beschuiten, zout en peper en het laatste ei in een schaal en meng het stevig door elkaar.

Pel de vier hardgekookte eieren en doe om elk ei een flinke laag gehakt, zodat het ei niet meer zichtbaar is.

Doe boter in een braadpan en laat het bruin worden, leg het gehakt met daarin het ei in de pan en laat het lichtjes bakken tot het gaar is, ongeveer 20 minuten.

Leg de gehaktballen op een schaal en snijd ze doormidden, je ziet nu een mooi vogelnestje wat uitstekend bij Pasen past.

Serveer het warm bij het diner, of koud bij de boterham.

Bron: Riet Rademakers

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten