Vruchten met hangop



aardbei dessert hangop

Ingrediënten (4 personen):

100 gram aardbeien

100 gram frambozen

1 zakje vanillesuiker

2 eetlepels suiker

¼ theelepel kaneel

1 liter yoghurt

2 eetlepels suiker

20 gram geroosterde amandelen

Bereidingstijd:

15 minuten en 8 uur wachttijd (koelkast).

Nagerecht of ontbijtgerecht

Bereiding:
Zet de vergiet op een pan en leg er een schone theedoek in. Giet de yoghurt in de theedoek en vouw de doek over de yoghurt. Zet dit een nacht in de koelkast.

De volgende morgen zit in de theedoek zalige dikke yoghurt, ook wel hangop genoemd.

Meng de kaneel en suiker door de hangop. Was de vruchten en ontdoe de aardbeien van de kroontjes. Doe de aardbeien en frambozen in een kom en schep de suiker en vanillesuiker er door. Rooster de amandelen in een pan met dikke bodem (zonder olie of boter).

Verdeel de hangop over 4 bordjes. Schik de gemengde vruchten rond de yoghurt. Strooi de amandelen erover.

Tip:
Voor de variatie kunt u uiteraard ook andere vruchten gebruiken, zoals bramen, blauwe bessen of rode bessen.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten