Home / Verhalen / Eend met whisky

Eend met whisky

Met dank aan Martien van Dooren voor het insturen van de tekst

(voor 6-10 personen)
Koop een eend van ongeveer 5 Kg, twee grote flessen Schotse whisky, spelreepjes en een fles oliefolie.
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden. Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven. De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken. Het tweede glas whisky leegdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubber met whisky. De glaven leegdiinken en de scherven van et eeiste glav oplapen. Nog en naiff glav insjenke en leedlinke. Na en naiff uui de hoven opedoen omdeend te sjekkn. Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekand van de linkerand toen.
Danove nen sgop geve, twee glaveskiinsjenke en tmiddeste glas leegdwinke. De nove opedoen naadattet eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke, De blantwondezalf op de ninnenkand van de regtehandtoen en deent oprape.
Deent nogis oprape en met nen antdoek de bwantwonesaiv van deent vege. Ze hande ontvette me viskey en de tupe ssalf veeoprape. Tkapotte glazzopvege andeent terug indehove doen, De heent oprape en dove eers opedoen.
De twwiede fies biski opendoen en overeindzette. Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kas vege. Nogis opstaan van de vjoer en tovhma blijve zitte. De bles op de grondzette. Uide bles drinke wande glave sijn opef kapot. Denöve aftette, deooge sluiten en ornvalle.
De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek. De gehele rest van de middag en vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen, de muren en plafond schoonmaken. De glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg Paracetamol en Maagzout kopen. Succes.
Hobbykok

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten