
Het is momenteel fruitseizoen voor verschillende soorten fruit. Zoals Rambutan, Pulasan (lyche-achtige vruchten), er gaat geen dag voorbij of familieleden of kennissen leveren fruit af op ons adres. Nadeel is net als bij het eten van teveel appels, dat je buikpijn kan krijgen. En dan is er nog Durian, door toeristen wel smelley fruit genoemd. Een vrucht die je in Malaysia en Singapore niet mee het hotel in mag nemen. Heeft een aparte smaak, enigszins als een alcoholische versnapering. Durian wordt afgeraden te eten als je suikerziekte en/of een hoog cholesterolgehalte in je bloed hebt. Ook voor vrouwen die zwanger zijn wordt het eten ervan afgeraden. Ik vind het wel lekker, maar niet te veel. Nangka, Cempadak (soort Jackfruit), heb er geen Nederlandse naam voor. Kortom er zijn te veel soorten om allemaal op te noemen. Het fruit is in ieder geval een feest voor de tong. Toch, ondanks al dit lekkers, mis ik weleens het eten van kersen uit de Betuwe.
Maar ja, je kan niet alles hebben in het leven.