Praktijkschool Lammenschansweg – Leiden

Andre Verkaik - 04-07-2016


Naam vriend(en): Miranda Weenink
Naam school: Praktijkschool
Type school: Anders
Stad school: Leiden (NL)
Tot: 1981
We waren vrienden van: 1975

De Praktijkschool was aan de Lammenschansweg in Leiden. Ik was met Miranda Weenink bevriend, van 1975 t/m 1981 en ook met (broer en zus Bert en Wilma Hoek) de zussen Silvia en Sietse, Jolanda, Fia van (der) Putten en andere leerlingen die in die tijd op de school gezeten hebben in de klas van juffrouw Joke. Verder waren er Meester Theo en meester Kees Bakx en Juffrouw Trees en een klein juffrouwtje die recht voor het kooklokaal zat waar je mee kon lachen. Een zeer leuk tijd op die school gehad, ook met het hoofd van die school. Jammer van die school in deze staat niet meer bestaat.

Ik zou het leuk vinden om in contact te mogen komen met deze en andere leerlingen die ik nog ken uit die tijd.

Wie durft het aan om in contact te komen? Ook wie ik ben vergeten en waar we zeer leuke tijden mee gehad hebben op het schoolplein en in het park in de grote pauze.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
33 reacties

 1. Andre Verkaik

  Beste Marja van der Putten ,
  ben jij dan familie of een zus van Fia van der Putten? Die lolbroek, altijd kon je met haar lachen, zij straalde wat uit, op ons.
  En spreek jij Wilma van der Hoek nog wel eens? Ik heb naar aanleiding jouw reactie op facebook gekeken en heb daar op een bericht naar haar gestuurd als we het over de zelfde Wilma van der Hoek. Zou wel leuk zijn weer contact weer te morgen maken, waar je op school mee op mee getrokken bent. Vaak waren wij te vinden met ons clubje te vinden in het parkje
  Maar wat zie jij dan van Wilma van der Hoek op facebook, volgens mijn is ze ouder dan ik.

  En ken jij ook Miranda Weenink? Waar ken jij die van dan van school of waar ze woonde toen?
  Mij schoot te binnen over Simons, dat was de gym meester. Ik weet het niet zeker meer, maar de juf van het naailokaal heette Thea. Ik keek over de heen, van onze klas waar en we allemaal zo goed als lang of groot,
  heel vel gelachen. Deze juf heeft ons ook eens mee genomen daar was Miranda ook bij Volks dansen les geven dat was heel kort. Ik dacht wat is dat voor muziek dan, maar gewoon gedaan. Ik kon geen NEE zeggen en nog niet zit niet in mijn aard van het beestje,

  Maar vertel dan iets meer over die school en de namen. Je mag e-mail adres sturen.

  Waar woon jij nu?

  met vriendelijk groet,
  Andre

 2. Andre Verkaik

  Beste Marja van der Putten,

  Marja, wonde jij in dat tehuis en zat jij in groep 2 bij Miranda, dan heb ik je vaak gezien als ik Miranda kwam ophalen. Ik begreep uit jou reactie dat jij Miranda Weenink kende. Ik heb een leuke relatie met haar gehad, maar heb jij ook nog contact met haar of weet jij soms waar ze nu woont? Ik ben al meer dan 30 jaar op zoek naar haar.

  Ja , Wilma en Bert trokken ook met ons op en via Jolanda. Van veel ken ik van de voornaam niet of meer achternaam. De juf achter in de gang die het naaiwerk deed klein maar dapper met een bril op ze keer altijd tegen me aan we hadden altijd lol met haar. Als het hoofd van de school kwam kijken, dan ging die juf achter ons staan en was ze er niet en ging juf Edith weg. Altijd lol zolang ik op die school gezeten heb. Nooit met tegenzin naar die school gegaan.
  Maar hoe kan ik Wilma Hoek of Van der Hoek vinden? Op Facebook kan ik haar niet vinden, Stouten is de mansnaam.
  Ken jij meester Stolker? Ken jij ook Silvia en haar zus cietsen? Ze stonden altijd bij de kantine en waar je naar binnen en buiten ging van de school. Ik ken wel ene Anita, maar de achternaam nooit geweten, als jij zegt Teske dan geloof ik je wel.

  Wat zou jij er van vinden, Marja om onze e-mailadressen uit te wissen?

  Ik ben bij toeval vorig jaar eens langs de school gereden. Je herkent niks meer van onze tijd terug. Het schoolplein is weg: parkeerplaats. Alles is op de schop gegaan. De gebouwen waar we gym hadden dat word nog gebruikt, en de jongenskleedkamer en meisjeskleedkamer.
  Met vriendelijke groet,
  Andre,

 3. Marja van Putten

  Miranda Weenink
  Ja, Wilma en Bert ken ik ook. Ik heb Wilma op Facebook haar achternaam is nu Stouten. Ik weet niet of je haar ook kent: Agnita Teske kun je ook vinden op Facebook.
  groetjes Marja

 4. Marja van Putten

  Wilma en Bert Paulus waren 2 broers en zus Van der Hoek via van Putten en die kleine juf heette volgens mij Nijse.
  Ik heb ook zeker een leuke tijd gehad op deze school.
  groetjes Marja

 5. Marja van Putten

  Andre Verkaik
  Ik ken ook Wilma en Bert van der Hoek, Sandra Vogel, Marijke de Goede, Yvonne Krappels, Anneke van der Meer en de rest van naam Tea Simonen.
  Groetjes Marja

 6. Andre Verkaik

  Beste Marja van Putten,
  Jij zegt, en dat heb ik ook gehoord, dat het eerst een meisjesschool was. Kan jij dan wat meisjesnamen opnoemen, die je nog kent?
  Miranda Weenink zat beneden gelijk naast de trap naar boven toe, ik weet alleen de naam van die juf niet meer.
  Toen heette die school Lidwina school, ook omdat achter op het plein het gebouw waar jongens en meisje woonden het Lidwina huis heette. Toen er jongens op kwamen en met mijn school gemengd werd toen kreeg het een andere naam de Praktijkschool.
  Maar op de school waar ik vanaf kwam hadden we twee lokalen en die heten VBO.

  Misschien zeg je mijn naam niks, maar als je me zou zien… al zijn we ouder geworden.
  Mij zegt jouw achternaam wel wat. Namen die ik nog ken zijn Fia, Wilma, Bert en Miranda, Sietse, Silvia en Jolanda. En het hoofd van de school Edith en de meester handarbeid Hans en van het naailokaal, dat was een klein vrouwtje kon je wel mee lachen. Ik mag zeggen ik heb het wel op deze school naar me zin gehad. Dat hoor je niet gauw zeggen van iemand?
  Maar noem jij eens wat namen en van en tot wanneer ben jij op die school geweest? Ik ken ook veel namen niet, ook omdat ze uit het thuis vandaan kwamen.

  Met vriendelijke groet

  Andre,

 7. Marja Van putten

  Andre Verkaik
  Nee jouw naam zeg mijn niets

 8. Andre Verkaik

  Marja van Putten,
  jij noemt namen op, maar wie is veel meer, ik weet dat er heel veel met het mengen van de school veel op deze school zijn blijven zitten.

  Ik zou zeggen zoek met mij contact op via de e-mail, SeniorPlaza stuurt mijn e-mailadres door. Misschien heb je me wel mee gemaakt, of wist je me naam niet.

  Leuk en meer!!

  Met vriendelijke groet,

  Andre

 9. Marja van Putten

  Hoi,
  ik ben Marja en ik heb ook op deze school gezeten. Ik ben op zoek naar mijn oude klasgenoten tot in de 6 klas. Toen ben ik van school af gegaan, heb niet de jongens mee gemaakt. Toen ik daar op school zat, was het echt voor meisjes. Wie kent mij nog Marja van Putten? Ik ken via van Putten en Sandra Vogel en nog veel meer.
  Hoop op reactie.

 10. Ik wou de beste wensen doen aan Miranda Weenink,
  Een gelukkig en gezond 2022 toewensen

 11. André Verkaik

  beste Edward ten Broek,
  na mijn reactie verder niks meer van jou vernomen 14-06-2020. Je had een prachtige plan, maar verder hoorde ik niks meer. Maar woon jij nu en waar ken jij Miranda van? Ik hoor graag jou!
  Met vriendelijke groet,
  André,

 12. André Verkaik

  Beste dhr Edward Ten Broek . ik heb jongs leden op 29-05-2020 wederom een verzoek bij u neer gelegd en ik hoor niks meer,
  dat komt nu over bij mijn dat u daar niet op school heb gezetten en ook niet waar die is , maar dat u reageert voor een ander die daar wel op die school jaren heb gezetten heb en het ook niet gemakkelijk had, die ik wel dierbaar was jaren , daarom vroeg ik de reactie hier voor ,de namen voor en achter namen , misschien zijn ze voor mijn tijd op die school of in mijn tijd van die school of er na , maar wat weet u van die school en bij wie heb u dan in de klas gezetten , noem is wat namen , en waar woont u dan , wand in mijn groepje wisten we waar we woonden en hadden contact met elkaar , toen , ik hoor uw reactie met genoegen bedankt voor uw vriendelijk medewerking ,Met vriendelijke groet, Andre,

 13. André Verkaik

  Hoi Edward Ten Broek
  jij had het over een reünie op je oude Lidwina/Praktijk School, hoe zie je dat dan zitten en wie wil je dan uit nodigen? Wie zijn dat dan, als er al op mijn oproep niemand reageert? Laat maar horen, ik zeg dat ik niks meer hoor.
  Met vriendelijke groet André

 14. André Verkaik

  Hoi Edward,
  ik heb je op 5 mei 2020 een vriendelijke mail gestuurd, met daarin de vraag kun jij de namen dan op noemen die op die school gezetten hebben en bij wie heb jij dan in de klas gezetten?
  Je weet in deze vervellende tijden is het leuk om contact te hebben met en wie er op die school gezetten hebben, van de jongens en de meisjes van toen. Waarom laat je niks meer horen, ik zou contact leuk vinden. Ik wil je wel bedanken voor je vriendelijke medewerking.
  Met vriendelijke groet André

 15. André Verkaik

  goedemorgen Edward,
  hoe is het eigenlijk met je zelf? Het is leuk dat je reageert op mijn reactie van Seniorplaza, waar mensen die ze heel lang niet meer gezien hebben of gesproken hebben om dan weer in contact te kunnen komen. Jij noemde Edward, een reünie waar ik al van tevoren weet, dat ze daar op die school niet aan meewerken, omdat onze school de naam en ik denk in het gebouw niet meer van onze tijd is. Ik zou het zeer fijn vinden te weten (wat ik in mijn laatste bericht van 22 April zei), of jij namen weet van toen de jongens (en nu mannen) en zo ook over de meisjes (dan nu de vrouwen) en of ze dan wel dan niet getrouwd zijn of er niet meer zijn. Ik zou het erg fijn vinden dat te horen via een reactie op de website of of per e-mail. Dat kan ook maar geef dan je e-mailadres, als je het vrij wil geven.
  Met vriendelijke groet André

 16. André Verkaik

  goedemorgen Edward,
  Welke namen kan jij mij noemen van de leerlingen van die school en de jufvrouwe en of meesters? Heb jij dan ook een klassen foto? Jij heb het over een reünie vieren op die school, hoe wil je dat dan doen? Je hebt niks en je krijg op deze school geen toestemming die er nu in zit. Het zou even leuk zijn als je in contact blijft.
  Met vriendelijke groet,
  André

 17. André Verkaik

  goedemiddag Edward ten Broek,
  ik vind het super leuk dat u reageert en dat u ook op die school heb gezetten heeft, maar bij wie heeft u dan in de klas gezetten? Niet in mijn klas. Ken jij Marja van Veen-Van der Zalm? En de vraag die u nu stuurt, die heeft u mij ook gesteld op 26 januari. Hoe moet ik het dan doen wat u vraagt? Je kent de school niet meer terug, zowel binnen als buiten. Ik weet ook niet waar de anderen wonen. Als u wat nieuwe namen weet, laat het maar horen of van mensen die getrouwd zijn en hoe die nu heten.
  Met vriendelijk groet,
  André

 18. Edward ten Broek

  Wat leuk een leuk idee, is er ook een keer ergens een reünie van de school? Dat zal ik wel leuk vinden. Groetjes van Edward uit Leiden.

 19. Marja van Veen

  Hoi André Verkaik
  mijn e-mailaders stuurt SeniorPlaza toe per e-mail.
  gr Marja

 20. hoi Marja,
  mag ik wat anders vragen, zou jij mij per e-mail over deze school door willen zetten? Nu lees ik dingen, je heb wel gelijk, maar toen ik op die school zat heb ik nooit een schoolbusje gezien. Iedereen die met de bus ging stapte op de bus en stapte over op het station. Ik zelf ging altijd op de fiets dat end. Ik was blij dat ik de andere dag op school was, of dat we op een andere school eerst handarbeid hadden. Ik heb ook bij het verzorgingbejaardentehuis gewerkt, van school uit, op de TD. En dan terug naar school toe. Ik wil graag verder praten, maar dan als het kan via mijn e-mailadres. Ik hoor het graag, je bent van harte welkom te mailen.
  Met vriendelijke groet,
  André

 21. Hoi Edward,
  ik was heel graag buiten tijdens de pauze lekker de stad in lang de snackbar om de hoek met een groepje meiden. Ik ken nog een paar namen: meester Kees Bakx, Joke hoe de vrouw heet van het handwerk weet ik niet, juffrouw Trees zou kunnen. In begin ging ik met een taxibusje naar school maar dat was geen leuke tijd voor mij. Ging al snel met de bus naar huis, bushalte was voor de school. Maar ben jij nog andere klasgenoten tegen gekomen?
  gr Marja

 22. beste Marja van Veen-Van der Zalm,
  dan wil even wat vragen, ik geloof best dat u met Jose Arend op de zelfde school gezetten heb waar ik gezetten heb. Maar in welk gedeelte van 1982 en maand? En bij welke juffrouw of meester? En met wie zat u nog meer in de klas? Het hoofd van de school daar kon ik het goed mee op schieten die kon je niet boos krijgen. Er waren er wel bij die het bloed onder de nagels vandaan haalden, maar ik heb er een zeer leuk tijd gehad. Zou u per mail e-mail verder willen en wat willen babbelen?
  Met vriendelijk groet
  André Verkaik

 23. Hallo Marja van der Zalm
  Bij wie heeft u in de klas gezetten? Heeft u ook soms naast de school gewoond, als dat niet zo is dan mijn excuus, ik weet wel dat de school er nog staat maar toen was het een bouwval en later is er een andere school en naam in gekomen. Wat dat voor school is dat wet ik niet, maar het staat er nog wel. Maar die keren dat ik er langs ben gereden is buiten als veranderd. Komt u ook uit de stad Leiden vandaan? Ik niet zelf, maar ik vond de Hooigracht en Levendaal een gevaarlijk en onveilige gedeelten; ik was blij als ik binnen het hek was, op school. Ik zou graag als u zelf het goed vindt contact willen hebben over die tijd misschien ben ik wat vergeten.
  met vriendelijke groet André Verkaik,

 24. Jose Arend en ik Marja hebben samen op de zelfde school gezeten 1982 tot eind 1984.
  gr Marja van Veen Van der Zalm

 25. goedemiddag Marja van der Zalm,
  zoals je gelezen hebt, heet ik André. Leuk dat je reageert. Bij wie heb jij in de klas gezetten dan en van welk school jaar ben je? Jouw naam komt me denk ik wel bekend voor, maar de tijden gaan zo snel… Ik André vond het zeer leuke schooljaren en het was ook mijn laatste school. Het zou leuk zijn, als je zelf dat wil, contact wil blijven houden, maar dan via de e-mail. Dan kunnen we daar herinneringen in uitwisselen. Lijkt je dat wat?
  Met vriendelijke groet
  André Verkaik

 26. Marja van der Zalm

  Hoi ik ben Marja van der Zalm, ik heb ook op deze school gezeten

 27. geachte dhr ten Broek, zoals ik in het bericht van 15-februari 2020 heb aan gegeven. Wat ken jij dan nog van die school en van welk school jaar was jij dan? Ik zoek naar een persoon of personen die ik graag wil zien. En wat je aan gaf, dat kan niet meer, een reunie op die school geven. Ik zou niks meer van kennen. Ik hoor graag van jou Edward ten broek.
  Met vriendelijke groet, André

 28. hallo ik ben André, wat weet u nog meer van die school dan, dan het hoofd van die school en bij wie heeft u dan in de klas gezetten en van welk school jaar? Als u mij even een e-mail stuurt, dan kunnen we misschien even verder praten. En ja ik ben wel op zoek naar een persoon, die ik graag wil zien en spreken. Als ik eerlijk ben dan ken ik u niet, misschien als u mij meer namen kan noemen van die school. En waar kwam u vandaan uit de stad, hebt u daar ook in het tehuis gewoond? Laat het maar horen. Wat u aangaf, Reunie ik ben bang dat mijn meester niet meer leeft, en ook niet meer het hoofd van die school.
  Ik hoor uw reactie graag,
  Met vriendelijke groet André,

 29. Hallo Edward,
  vertel jij is wat over deze school van welke jaar ben jij er op gekomen en wie ken jij van de juf en meester. Heb jij ook handarbeid gehad op een andere school met jouw klas? Waar had jij dat dan? Je had het over een reünie en of dat kan? De school die ik ken en waar ik op gezetten heb staat volgens mijn nog wel maar is niet meer zo de naam die het vroeger was, dan die leerlingen die ik zoek of in mijn tijd daar gezeten hebben, die lezen dit niet dus dan krijg je ook geen contact. Je mag je reactie ook via mijn mail sturen, dan SeniorPLaza. Ik hoor het wel met Vriendelijke groet André Verkaik,

 30. best Edward,
  bij wie heb jij in de klas gezetten? Ik een paar maanden bij juf Joke en jaren erna bij Bakx. En wanneer ben jij erop gekomen dan? Wat je verder zegt over zuster Edith dat was een aardige juffrouw, je kon geen kwaad doen, maar ik heb op internet gevonden dat ze 18 jaar geleden is overleden. Ze woonde nog dichtbij me in de buurt, wel in een andere gemeente. Die reünie waar wil je dat dan doen? De school bestaat niet meer, er zit nu wat anders in. Maar zoals je leest ben ik naar iemand op zoek, die ook op die school heeft gezetten en daar ook gewoond heeft in dat tehuis. Ken jij haar ook? Leuk om je even gesproken te hebben, ik hoor het wel weer.
  Met vriendelijke groet
  André

 31. Edward Ten Broek

  Hallo ik ben Edward ten broek heb ook
  Op deze school gezeten zuster edith
  Ken ik nog wel zou het wel leuk vinden voor een reünie. Kan dat?

 32. was het ook een vriendin van jou in die tijd? Zij zat nog wel op die school, kan je wat meer vertellen?
  met vriendelijke groet, André

 33. sorry ik kwam pas 1982 op deze school tot 1991

X

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten