Bisschopswijn



warme wijn bisschopswijn kaneel sinaasappel drank

Ingrediënten: 

1 liter rode wijn

1 citroen

1 sinaasappel

20 kruidnagelen

2 eetlepels suiker

1 kaneelstokje

eventueel een mespuntje foelie en saffraan

Bereidingstijd:

voorbereiden: 10 minuten

kooktijd: 1 uur

Bisschopswijn is een traditionele drank op Sinterklaasavond.

U wast en droogt de citroen en de sinaasappel. Vervolgens steekt u in elke vrucht 10 kruidnagels. Doe vervolgens de wijn, suiker, citroen, sinaasappel en kaneel bij elkaar in een pan. Wanneer u foelie en saffraan toevoegt, doe dit dan in een katoenen builtje. Doe de deksel op de pan en breng alles langzaam aan de kook. Zodra dit het geval is, zet u het vuur laag en laat u de wijn ongeveer een uur zachtjes koken. Na dat uur verwijdert u de kruiden en het fruit uit de pan. Blijf de wijn verwarmen, maar laat het niet koken.

Serveer de wijn in hittebestendige glazen of mokken. Om het echt af te maken maakt u voor het inschenken de randen van de glazen nat en doopt deze even in suiker.

Proost!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten