Kerstomaatjes met pesto



pesto basilicum groen

Tussendoortje, hapje

Ongeveer 50 stuks

Benodigdheden:
1 kop (= 250 ml) versgehakte peterselie

2 teentjes knoflook

2 eetlepels pijnboompitten

4 eetlepels olijfolie

1/4 kop verse basilicumblaadjes

15 gr. boter op kamertemperatuur

500 gr. kerstomaatjes

versgemalen peper

Bereidingstijd:
20 minuten

De peterselie, de knoflook, de pijnboompitten en de olie in de keukenmachine pureren. Ook de overige ingrediënten, behalve de kerstomaatjes, toevoegen en goed mixen.

De kapjes van de tomaten afsnijden en een lepeltje pestomengsel op elk tomaatje scheppen. Tot gebruik in de koelkast bewaren.

Variatietip: leg een stukje mozzarella op elk tomaatje en doe daar een lepeltje pesto op.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten