Kersttulband



gebak eten

Gebak

Ingrediënten:
200 gram boter

200 gram suiker

2 zakjes vanillesuiker

mespunt zout

1 theelepel citroenrasp

4 eieren

400 gram cakemeel

1 dl melk

200 gram rozijnen

100 gram gesnipperde sukade

1 doosje gekonfijte sinaasappelschilletjes

boter en bloem voor de vorm

poedersuiker om te bestrooien

Bereidingstijd:

15 minuten

Oventijd: 1 uur en 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de boter, suiker, vanillesuiker, het zout en de citroenrasp met een mixer tot een licht en luchtig mengsel. Klop er één voor één de eieren door. Zeef het cakemeel en spatel het in porties met de melk door het botermengsel. Schep er de rozijnen, de sukade en de fijngesneden sinaasappelschilletjes door.

Bestrijk de vorm met boter en bestrooi deze met bloem. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenzijde glad.

Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Schakel na 20 minuten de ovenstand terug naar 160 graden en laat de tulband nog een uur bakken. Controleer met een lange houten prikker of de tulband gaar is. De prikker in het midden er in steken en als de prikker er droog uit komt is de tulkband gaar. Laat de tulband vijf minuten buiten de oven rusten en stort deze dan op een rooster om af te koelen.

Bestrooi de tulband met poedersuiker.

Eet smakelijk!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten