Bereidingstijd:
15 minuten
Oventijd: 1 uur en 20 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de boter, suiker, vanillesuiker, het zout en de citroenrasp met een mixer tot een licht en luchtig mengsel. Klop er één voor één de eieren door. Zeef het cakemeel en spatel het in porties met de melk door het botermengsel. Schep er de rozijnen, de sukade en de fijngesneden sinaasappelschilletjes door.
Bestrijk de vorm met boter en bestrooi deze met bloem. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenzijde glad.
Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Schakel na 20 minuten de ovenstand terug naar 160 graden en laat de tulband nog een uur bakken. Controleer met een lange houten prikker of de tulband gaar is. De prikker in het midden er in steken en als de prikker er droog uit komt is de tulkband gaar. Laat de tulband vijf minuten buiten de oven rusten en stort deze dan op een rooster om af te koelen.
Bestrooi de tulband met poedersuiker.
Eet smakelijk!