Paddestoelenbroodschotel



Ingrediënten (4 personen):

600 gram gemengde paddenstoelen

(bijvoorbeeld champignons, oesterzwammen, cantharellen)

2 sjalotjes

8 sneetjes oud wit brood zonder korstjes

50 gram boter

1/8 liter melk

zout

witte peper

1 ei

2 eetlepels gehakte peterselie

1 eetlepel bloem

1/8 liter koksroom

Bereiding:

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een champignonborsteltje en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de sjalotjes. Leg de boterhammen in een schaal. Fruit de snippers van 1 sjalotje in 20 gram boter glazig en verdeel de snippers over de sneetjes brood. Breng de melk aan de kook, voeg naar smaak zout en peper toe en giet de melk over het brood. Laat dit 10 minuten staan. Roer het ei los met 1 eetlepel peterselie en voeg de bloem toe. Klop nog even door en voeg dit mengsel bij het brood. Kneed alles goed door elkaar en vorm van het mengsel 4 stevig aangedrukte ballen. Laat deze 20 minuten trekken in zacht kokend water met wat zout. Bak de snippers van het andere sjalotje samen met de paddenstoelen in de rest van de boter glazig. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de koksroom toe, laat het mengsel een beetje inkoken en roer er de overgebleven peterselie door.
Tip:

Leg op ieder bord een broodbal en leg er de paddenstoelen naast.

Bron: www.landleven.nl

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten