Sneeuwballen



mixer kloppen ei

Nagerecht

Benodigdheden:
2 eiwitten

125 gram poedersuiker

1 eetlepel sinaasappellikeur

150 gram suiker

75 gram witte chocolade

kaneel

poedersuiker

Bereidingstijd:
1,5 uur oventijd
bereiden 30 minuten

Klop de eiwitten stijf en klop er de poedersuiker en de sinaasappellikeur door tot er pieken blijven staan.

Verwarm de oven voor op 120 °C. Schep met een ijsbolletjestang bollen van het eiwit op het bakpapier. Doop de tang tussendoor steeds in koud water, zodat het eiwit niet blijft plakken. Maak met een lepel pieken op de bollen. Bak de bollen in de oven in ongeveer 1½ uur droog en laat ze op een taartrooster afkoelen.

Verwarm op zacht vuur al roerend ½ dl water met de suiker tot de suiker oplost. Steek de bollen op satéprikkers, bestrijk de ronde kant van de bollen met de suikerstroop en laat die hard worden.

Smelt de witte chocolade au bain-marie, strijk dit op de platte kanten van de bollen en plak steeds twee bollen tegen elkaar aan. Laat de chocolade in de koelkast opstijven.

Bestuif de sneeuwballen royaal met poedersuiker en een beetje kaneel.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten