Varkenshaasje in mosterdsaus



vlees eten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:
2 varkenshaasjes van circa 250 gr

1 ui

1 teentje knoflook

2 eetlepels olie of 30 gr braadboter

1 flinke eetlepel mosterd

2 theelepels fijngehakte dragon

1 glas droge witte wijn

3 eetlepels crème fraîche

zout

vers gemalen peper

Bereidingstijd:
30 minuten

Voorbereiding:

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en de knoflook.

Bereidingswijze:
Verhit de olie of de boter in de braadpan. Bak het varkenshaasje rondom bruin en neem het uit de pan. Fruit de ui in het braadvet van het vlees tot deze glazig is en fruit de knoflook kort mee. Voeg daarna de mosterd en de dragon toe. Blus het geheel af met de wijn en roer de crème fraîche erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg het varkenshaasje terug in de pan en laat met de deksel op de pan op laag vuur ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de grote van de varkenshaas) gaar sudderen.

Serveer de varkenshaas bijvoorbeeld met gemengde groente en aardappelgratin.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten