Ingrediënten (2 personen):
4 stronken witlof
20 g boter
4 dl Lacroix Kalfsfond
1/8 liter room
1 ei
2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
peper
zout
nootmuskaat
eventueel: geraspte kaas, blokjes ham
Ingrediënten (2 personen):
4 stronken witlof
20 g boter
4 dl Lacroix Kalfsfond
1/8 liter room
1 ei
2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
peper
zout
nootmuskaat
eventueel: geraspte kaas, blokjes ham
Bereidingstijd:
25 minuten en 10 minuten oventijd.
Bijgerecht
Bereiding:
Snijd de stronken witloof in reepjes stoof ze in wat boter. Overgiet met de fond en laat 15 minuten zachtjes koken.
Verwarm intussen de oven op 180°C.
Kruid de soep met peper, zout en wat nootmuskaat. Roer de room erdoor en schep de soep in twee ovenvaste kommetjes. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei (en bestrooi eventueel met geraspte kaas) en druk een deegdekseltje op elke kommetje. Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven tot het deeg goudgeel en gaar is.
Serveer meteen.
Tip:
Ook lekker met blokjes ham door de soep. Voeg de hamblokjes tegelijk met de room toe.